Contact


Je kunt ons ook direct een bericht versturen via onderstaand formulier:

Bewijs dat je geen robot bent:


OVER QUARTERMILE

OVER QUARTERMILE

Dragracen is een acceleratiewedstrijd vanuit een staande start tussen twee voertuigen over een vaste afstand op een gezamenlijk startsignaal. De vaste afstand voor een dragrace is 1/4 mijl (402 meter) of 1/8 mijl (201 meter). Twee deelnemers proberen beiden als eerste de finish te bereiken.Dragracen is van toepassing voor zowel motorfietsen als voor auto’s. Zij verschijnen in een raceweekend beiden aan de start, in de voor de deelnemers geldende klassen. Daardoor is dragracen een unieke bundeling van de gemotoriseerde sporten in de wereld.
Stichting Quartermile is een van de twee Nederlandse organsaties die actief zijn in de organisatie van het Pro Dragracen en de Streetlegal Dracing. Quartermile komt voort uit de Stichting Explosion die vele tientallen jaren op de Drachten airstrip actief is in het pro Dragracen en heeft zowel bij de KNAF als de KNMW de licentie om het dragracen te mogen organiseren. Naast de "thuisbasis' Drachten is Quartermile actief met de organisatie van het dragracen voor organisatoren van auto- en of motorevents. Waaronder 402 Automotive op de locaties Assen en Zandvoort, maar ook het Franse ATD op de locatie in Clastres,
DRACHTEN AIRFIELD

DRACHTEN AIRFIELD

In het Noorden van Nederland tussen Groningen en Heerenveen ligt de gemeente Drachten. Deze gemeente is reeds tientallen jaren lang gastgemeente voor de snelste sport van Nederland! Wil je wat meer informatie over Drachten en een bezoek aan deze mooie gemeente, raadpleeg http://www.smallingerland.nl of http://www.uitindrachten.nl

Vliegveld Drachten (EHDR) is een vliegveld gelegen nabij Drachten in de gemeente Smallingerland in Nederland. Het vliegveld is ontstaan als airstrip voor de Philipsvestiging te Drachten en wordt tegenwoordig geëxploiteerd door de Stichting Vliegveld Drachten, die het vliegveld in bruikleen heeft van de gemeente Smallingerland. Het vliegveld is thuishaven van de Ultralight vliegvereniging Fryslân.

Maar drie weekenden per jaar verandert de airstrip tijdens een Quartermile event in een ware Dragstrip inclusief tribunes, pit-area, feesttent, scoreborden, burn-out area… Een huzarenstukje dat telkens weer wordt mogelijk gemaakt door de inzet van tientallen vrijwilligers en fanatiekelingen zonder welke dit allemaal niet mogelijk zou zijn.

CONTACT INFO

CONTACT INFO

Stichting Quartermile

E-mail info@quartermile.nl